Medisch Pedicure Hélène
Voel je goed met pedicure aan je voet
Bel: 06-53942534

Tips en advies!

Voetverzorgingstips en advies

Onze voeten leggen in ons leven heel wat km af. Waarschijnlijk zo’n 7 km per dag dus iemand van 70 jaar zou dus ongeveer 4x de aarde Rondwandelen. Een goede voetverzorging is daarom wel noodzakelijk. Vaak wordt er te lang doorgelopen met pijnklachten met als gevolg dat daardoor weer andere klachten ontstaan. Een bezoek aan een goed opgeleide ‘medisch` pedicure is dan niet onverstandig.
Toch kunt u zelf een aantal ongemakken voorkomen:

Wintertenen:

Bij wintertenen (perniones-chilblains) is er sprake van een(soms erge) pijn aan de tenen bij blootstelling aan kou. De pijn wordt veroorzaakt door een reactie van de kleine bloedvaten in de huid van de tenen wanneer de voeten worden blootgesteld aan kou.De huid is rood-paars verkleurd en in ernstige gevallenis er ook sprake van blaartjes en oppervlakkige wondjes.

1 Hou de voeten zo warm mogelijk bij koud weer.
2 Draag ruime isolerende schoenen met dikke sokken van wol of thermisch materiaal.
3  Verwarm de tenen niet te snel op, onderdompelen in warm water of opwarmen tegen de verwarming of kruik verergeren meestal  de klachten.
4 Bij ernstige klachten de huisarts raadplegen die kan in bepaalde gevallen een geneesmiddel voorschrijven(nifedipine) die zorgt. Voor de verwijding van de samengeknepen bloedvaatjes.

 

Hoe knip ik mijn nagels:

*Gebruik een daarvoor bestemd schaartje of teennagelknipper. Zorg dat u de nagel niet te rond afknipt, zo recht mogelijk om ingroei te voorkomen. Als u de binnenkant van uw vinger tegen het teentopje legt moet u de teennagel nog voelen.

Kloven:

Kloven komen meestal voor in de eeltranden en dan vooral op de hielen. Kloven zijn plekken waar de huid gesprongen is. Je huid is erg droog en kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers of sandalen. Hoe te voorkomen dat je kloven krijgt. 

1 Door het in vetten met crème waar ureum in zit.
2 Door het dragen van goed zittend schoeisel.
3 Is het opengesprongen smeer er dan Betadine zalf op en dek het af met een pleister. Meestal is het binnen 1 nacht weer dicht.
4 Laat door een ervaren pedicure uw eelt en/of de kloven behandelen en vraag haar naar goede schoenadvies en het eventueel opmeten van de voeten zodat u de goede maat weet als u schoenen gaat kopen.

Ingroeinagel:

Een ingroeiende nagel is een pijnlijke aandoening. Het ontstaat meestal door te kleine of te strak zittende schoenen. Het verkeerd knippen van nagels en te kleine of te strakke sokken / bolle nagel of standsafwijking van de teen. Wacht niet te lang met een bezoek aan de pedicure bij de eerste symptomen van een ingroeiende nagel zij kan hem drukvrij leggen of er een nagelbeugel plaatsen.

Schimmelnagel:

Om kans op besmetting zo klein mogelijk te houden is het goed om de nagel te laten behandelen bij de pedicure.

1 Was uw voeten dagelijks, liefst zonder zeep.
2 Droog uw voeten goed ook tussen de tenen
3 Schoenen regelmatig afwisselen en draag ze bij voorkeur van leer.
4 Sokken iedere dag verschonen en draag ze van een natuurlijk materiaal B.V. katoen.
5 Altijd slippers dragen in openbare ruimten zoals douches en sauna’s.
6 Was alles op min 80graden zodat de sporen van de schimmel gedood kunnen worden ook het beddengoed en handdoeken.

Voetproblemen zijn goed te behandelen waardoor u snel weer klachtenvrij bent.